Horeca

Wie een horecabedrijf begint, weet dat een van de belangrijkste in het bedrijf de keuken is. Hier wordt niet alleen al het eten klaargemaakt of gekookt, maar vaak staan de koelkasten hier en wordt de afwas gedaan. Hierbij is het  professionele apparatuur zeer van belang. Om eten op te warmen zijn er verschillende apparaten te verkrijgen. Denk aan een steamer van Rational of rotisserieën. Dit zijn veelal grote kasten waarbij eten op een speciale manier wordt opgewarmd. Om eventueel het eten warm te houden kan er eenwarmhoudvitrine geplaatst worden. Deze zijn ideaal als er met een lopend buffet gewerkt wordt. zodat het snel en efficiënt  mee gaat. In de moderne wereld wordt er veel al gebruik gemaakt van livecooking of showcooking. Hierbij bevindt de keuken zich in het restaurant of op een terras en kan men aanwijzen welk vlees of groente de voorkeur heeft, of u komt aan met een bordje met uw opgeschepte groentes en vlees/vis. In enkele minuten bereiden de koks het eten voor de ogen van de gasten. Voor grote groepen kan het eten worden voorbereid en wordt er gezorgd dat het eten alleen nog maar opgewarmd hoeft te worden. Zodat het snel naar de desbetreffende tafel kan worden uitgeserveerd. Om versheid te garanderen worden de bakken met eten dat net is bereid in een blastchiller of shockvriezer geplaatst waardoor het eten snel afkoelt of bevriest. Zodat er geen bacteriën of schimmels bij kunnen komen en dat de sappen weglopen of dat de smaak verloren gaat. Hierdoor zal bij het opwarmen van het voedsel er geen bacteriën of schimmels in zitten en dat het vers naar tafel kan.

Author: Peter

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *