afbakening van natuur

Om te kunnen genieten van de mooie natuur die we hier in Nederland hebben, is het ook noodzakelijk om deze goed te beheren. Daarbij ontkomt u er niet aan om de fauna, oftewel de prachtige dieren die hierin rondlopen, te leiden naar de plaatsen waar zij ook van deze natuur kunnen genieten en ze daar te houden. Hiervoor zijn faunarasters ideaal. Dit om de veiligheid op de weg voor ons te bewaken, maar ook de veiligheid van het mooie wild in onze natuur te bewaken.

Wildrasters in verschillende maten en soorten
Faunarasters zijn er in vele verschillende soorten en maten.
Zo kunt u denken aan ecoducten, faunatunnels en faunagoten om de wilde dieren veilig over te kunnen laten steken van de ene plek naar de andere. Maar er zijn ook wildroosters, kleinwild passages, werkpoorten en klaphekken om de fauna van plaatsen die niet veilig zijn weg te houden. Al deze verschillende methodes en materialen zijn aan te passen aan de grootte van het wild dat in het bewuste gebied woonachtig is.

grofwildrasterhbatotaal

Waarop letten
Zoals je ziet zijn er veel verschillende manieren en materialen om de veiligheid voor mens en dier te bewaken. wildrasters plaatsen is dan ook echt maatwerk. Er moet rekening gehouden worden met het soort dieren dat voorkomt in een bepaald gebied en de grootte hiervan. Maar ook met de infrastructuur die in het gebied aanwezig is. Met deze factoren wordt rekening gehouden bij het kiezen van de te plaatsen wildrasters.

Author: Peter

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *