De verkeerspaal

Een verkeerspaal kan gebruikt worden om bijvoorbeeld een straat of oprit af te sluiten voor verkeer. Het is ideaal als andere barrières, zoals een poort of een slagboom, niet mooi of praktisch zijn in een bepaalde situatie. Tevens kan de verkeerspaal dienen als bescherming van een voorgevel of ter voorkoming van bijvoorbeeld ramkraken.

 

Verkeerspalen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Dit kan een simpel houten paaltje in de grond zijn, maar men kan ook kiezen voor de wat luxere mogelijkheden. Een geliefde optie is de automatische verkeerspaal, die wegzakt in de grond op de momenten dat er juist wel verkeer dient te passeren. Met behulp van sensoren onder de grond zal de verkeerspaal onder de grond verdwijnen als er verkeer nadert. Zo kan bijvoorbeeld een bepaalde straat of wijk op gezette tijden afgesloten worden.

verkeerspaal_rise_vigilant_500

 

Het is ook mogelijk om de verkeerspaal door middel van een afstandsbediening te bedienen. Hierdoor kan bepaald worden wie er wel en wie niet mogen passeren. Dit kan gebruikt worden voor private opritten en terreinen, maar ook om openbare straten slechts toegankelijk te maken voor bijvoorbeeld de bewoners of leveranciers.

 

Maar ook de eenvoudige paal kent vele varianten. Sommige palen staan simpelweg vast in de grond. Dit heeft als nadeel dat er nooit verkeer kan passeren. Als dit niet gewenst is en een automatische verkeerspaal is bijvoorbeeld te prijzig, dan is het ook mogelijk een verkeerspaal te plaatsen die met een sleutel weggehaald of platgelegd kan worden.

 

In het kader van de verkeersveiligheid zijn veel verkeerspalen voorzien van reflecterende kleuren, om botsingen te voorkomen. Ook zijn veel palen gefabriceerd van gevulkaniseerd rubber, waardoor ze in het geval van een eventuele botsing zullen meebuigen. In dit geval zal de schade aan het desbetreffende voertuig heel erg meevallen!

Author: Peter

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *