De verschillen tussen accountantskantoor en een administratiekantoor Utrecht 

Moet je voor jouw vragen of administratie naar een administratiekantoor Utrecht , of toch naar een accountantskantoor? Dit is een vraag die veel mensen zich afvragen, en dit begrijpen wij volledig. Het kan soms ook wat verwarrend zijn, omdat de functies binnen de twee kantoren toch wat dicht bij elkaar liggen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je kiest voor de juiste optie wanneer je je administratie wilt laten verwerken. Om het gemakkelijk voor je te maken, helpen wij je hieronder een handje mee.  

Wat is een administratiekantoor Utrecht precies?  

Een administratie kantoor is een kantoor waar voornamelijk boekhouders en administrateurs aan het werk zijn. Dit zijn werknemers die de administraties van ondernemers verzorgen, en dan voornamelijk de financiële aspecten hiervan. Naast dat zij dit doen, doen ze ook andere dingen. Zij kunnen ook bijvoorbeeld een jaarrekening opstellen en een samenstelverklaring opmaken en afgeven. Wat zij niet kunnen doen, is het afgeven van een accountantsverklaring. Dit is namelijk een taak voor een accountant!  

Hoe verschilt een accountantskantoor van een administratie kantoor?  

Een accountant werkt doorgaans niet op een administratiekantoor Utrecht, maar op een accountantskantoor. Wanneer je bij een accountantskantoor binnenkomt, zie je vaak boekhouders en administrateurs aan het werk naast de accountants. Dit klinkt misschien bekend, want zij werken ook bij een administratie kantoor! Dit klopt. Nu vraag je je misschien af, wat is het verschil tussen een administratie kantoor en een accountantskantoor naast de aanwezigheid van accountants? Het grote verschil hiertussen zit hem in wie precies de eindverantwoordelijke is. Wanneer je bij een accountantskantoor werkt, is de accountant degene die de jaarrekening aftekent, terwijl bij een administratiekantoor dit wordt gedaan door een administrateur of boekhouder.  

Wanneer ga je naar een accountant, en wanneer naar een administratiekantoor Utrecht?  

Naast het hebben van een andere eindverantwoordelijke zijn er natuurlijk meer verschillen op te noemen tussen een accountantskantoor en een administratiekantoor Utrecht. Zo is bijvoorbeeld de prijs een groot verschil. Wanneer je naar een administratiekantoor gaat, zal je merken dat deze een stuk goedkoper zijn dan accountantskantoren. Dit is natuurlijk ook zo, omdat ze zelf hun tarief instellen. Een accountant legt zijn of haar tarief dus net eventjes hoger dan een boekhouder. Ook de werkzaamheden zijn anders. Een boekhouder kan namelijk voor jou facturen en btw-aangiftes verwerken. Wanneer je het over complexere werkzaamheden hebt, zal dit waarschijnlijk gedaan moeten worden door een accountantskantoor. Kijk dus van te voren goed bij wie je terecht moet!  

Author: Peter

Share This Post On