Een expert in scheren

Nou ben ik nog geen expert in scheren, maar ik wilde toch mijn manier van scheren veranderen. Normaal gesproken gebruik ik een elektrisch scheerapparaat, maar dit levert toch niet telkens hetzelfde goede resultaat op dat ik graag zou willen. Er is mij gezegd dat scheren met bijvoorbeeld een open scheermes of een safety razor een veel gladder resultaat oplevert.

Hier heb ik dus even onderzoek naar gedaan, en kwam ik uit op een website die naast een assortiment van allerlei scheermesjes en dergelijke heeft, ook een uitgebreide pagina met scheertips. Er staat zelfs per scheermes uitleg bij wat de voor- en nadelen zijn.

Zo wist ik niet het verschil tussen safety razors en open scheermessen. Het blijkt dus dat direct beginnen met een open scheermes een flinke uitdaging kan zijn. Deze manier van scheren is best lastig, maar een uitgebreide uitleg mét instructievideo zorgt er toch voor dat de beginneling ook deze manier van scheren onder de knie kan krijgen.

Het meest kijk ik toch uit naar het gebruik van een scheerkwast. Een gevoel van nostalgie komt naar boven als ik het kwastje van dierenhaar zie. Die bepaalde stugheid, kleuren en geur van de kwast doen me denken aan het kwastje dat altijd bij opa in de badkamer stond.

Author: Peter

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *