Kamer en suite

Een kamer en suite is een heel leuke manier om je huis in te delen. Het zijn in feite twee aan mekaar aansluitende kamers die van mekaar gescheiden worden door grote dubbele suite deuren. Deze deuren kunnen schuifdeuren of gewone deuren zijn. Meestal zijn het deuren met glas of sierglas in lood. Op deze manier kan het licht van buitenaf verder in de woning dringen. Heb je schuifdeuren, dan worden deze verborgen achter kasten langs weerszijde van de deuren. Bij gewone deuren kan langs beide kanten van de deuren ook een wand met veel glas voorzien worden.

belle_epoque_ensuite

 

Een kamer ensuite geeft aan de woning extra karakter. Je kan spelen met de ruimte. Zo kan je bijvoorbeeld langs de voorkant aan de straat een zitkamer of salon maken en de tweede kamer gebruiken als eetkamer. Heb je gasten, dan kan je ze naar eigen voorkeur ofwel enkel in de salon ofwel ook in de eetkamer toelaten.

 

De kamer en suite dateert uit het einde van de 19e eeuw en kende zijn hoogtepunt in de jaren ’30, de art-deco periode. Later verdween deze doordat we kozen voor grotere open ruimtes. Toch blijven kamers en suites succes hebben. Het is stijlvol en het kan wel een paradepaardje in je woning zijn. Het geeft een apart ruimtelijk effect en je woning lijkt veel groter doordat er een speciale lichtinval is. Je hebt verschillende stijlen voor een kamer en suite: zowel in een klassiek herenhuis als in een ultramoderne woning worden kamers en suite opnieuw geïnstalleerd.

Author: Peter

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *