Wat kan er kapot gaan aan je jacuzzi?

Had je zin om ‘s avonds na een lange dag werken lekker in je eigen jacuzzi te ontspannen, maar kwam je erachter dat de jacuzzi aan het lekken is? Dan is dat natuurlijk een hele vervelende situatie, een situatie die je zo snel mogelijk opgelost wilt hebben. Soms kun je zelf de lekkage vinden en repareren, echter is de kans groot dat je specialistische hulp in moet schakelen. Maak bijvoorbeeld gebruik van de diensten van Spa Care Brabant, een bedrijf gespecialiseerd in het reparen, verplaatsen en onderhouden van een jacuzzi. In dit artikel vertellen we wat meer over wat je kan doen bij een lekkage of een kapot onderdeel.

Soorten lekkages van een jacuzzi

Heb je te maken met een vervelende lekkage, dan is het als eerste erg belangrijk om te achterhalen waar deze lekkage vandaan komt. Dit is echter nog niet zo makkelijk, aangezien een jacuzzi veel onderdelen heeft die kunnen gaan lekken en bij sommige zal je er ook niet makkelijk bij kunnen komen. Controleer in ieder geval altijd de volgende plekken:

  • Versleten onderdelen
  • Blazen in de kuip
  • Lekkage bij een jet
  • Kapotte leidingen door bevriezing
  • Losgeraakte koppelingen
  • versleten afdichtingen van de pomp
  • lekkende lijmverbinding

In principe kan je altijd zelf proberen om de lekkage te maken, je hebt meerdere anti-lekkage middelen die zelf de lekkage kunnen opzoeken en dichten. Bij een grote of ingewikkeldere lekkage zal je gebruik moeten maken van de diensten van een gespecialiseerd bedrijf.

Een kapotte pomp

De pomp is natuurlijk een cruciaal onderdeel van de jacuzzi, de pomp zorgt ervoor dat het water door alle leidingen gecirculeerd wordt en dat het water gelijkmatig wordt opgewarmd en gezuiverd. Omdat een pomp best veel lawaai maakt, wordt deze altijd goed geïsoleerd. Als je jacuzzi ineens een stuk meer lawaai gaat maken dan is er waarschijnlijk iets mis met de isolatie. Wanneer de pomp zelf kapot is gegaan, zal het water niet gezuiverd en verwarmd kunnen worden en dit is natuurlijk niet goed voor de kwaliteit van het water. Laat een kapotte pomp zo snel mogelijk repareren of vervangen.

De verwarming werkt niet meer

Er zijn meerdere dingen die je hierbij kunt controleren, staat er bijvoorbeeld überhaupt nog wel stroom op? Kijk verder ook of de stoppen er niet elke keer uitschieten wanneer je de verwarming aanzet, dan is de kans groot dat er een storing is. Wanneer je een melding ziet op de display van de jacuzzi, moet wordt het altijd aangeraden om een specialist te bellen.

Author: Peter

Share This Post On