Alimentatie in tijden van corona

De coronacrisis treft heel de wereld. Het coronavirus ontstond in China en gaande zich een weg door heel de wereld. Dit virus heeft al voor veel financiële gezorgd en zal nog voor meer zorgen. Nu dat het voor veel mensen nadelige financiële gevolgen heeft bent u vast benieuwd wat dit voor effect heeft op de alimentatieverplichtingen.

Bestaande alimentatie afspraken

Tijdens de coronacrisis is het uitgangspunt van de bestaande alimentatieverplichtingen niet veranderd. Deze dienen op dezelfde wijze nagekomen te worden. Dat betekent dat er gewoon betaald moet worden. Tenzij partijen anders overeenkomen of dat de uitspraak van de rechter anders uitvalt.

Wijzigingen in alimentatie

Indien u door het coronavirus te maken krijgt met een inkomensdaling door bijvoorbeeld loonvordering met als gevolg dat u de bestaande alimentaties niet meer kunt betalen. Doet u er goed aan om met de andere partij aan tafel te gaan zitten en daarbij te kijken naar de mogelijkheden. Wellicht kunt u daarbij wat juridisch advies gebruiken? Neem dan contact op met de familierecht advocaat van Rechtnet advocaten. Ook kunnen familierecht advocaten helpen met het op gang krijgen van een overleg met de andere partij. Deze advocaten nemen contact op met uw ex-partner om zo de onderhandelingen over de alimentatie op te starten. Is het dringend, dan zijn er ook nog mogelijke spoedprocedures.

De alimentatieverplichtingen worden niet nagekomen

Weigert de andere partij in dit geval uw ex-partner te voldoen aan de nieuwe alimentatieverplichtingen. Dan helpt de familierecht advocaat om u om in goed overleg te gaan met de andere partij en indien u dat graag wilt een betaling af te dwingen. Advocaten hebben de beste connecties en zij kunnen u assisteren bij het inschakelen van deurwaarders of incassobureaus. Deze familierecht advocaten kunnen u van te voren niet verzekeren, dat door de financiële veranderingen in uw omgeving als gevolg van de coronacrisis de alimentatie verlaagd wordt. Maar zij hebben de juiste kennis, ook omtrent de corona situatie om dit voor u positief uit te laten vallen.

Author: Peter

Share This Post On