De verschillende opties voor grafdecoratie

Wanneer je een dierbare verloren bent dan kan het een troost zijn om goed voor zijn of haar graf te blijven zorgen, om toch nog te laten zien dat je om ze geeft. Grafdecoratie hoort hier natuurlijk ook bij, maar weet je eigenlijk wel wat hier de opties voor zijn?

 

Grafdecoratie

 

Graflantaarns

Graflantaarns zijn mooi op het graf van licht te voorzien, je hebt veel verschillende soorten graflantaarns, maar over het algemeen zijn het kleine lantaarns die je gemakkelijk bij het graf zet en plek van een beetje sfeer voorzien. Je hebt bijvoorbeeld ook nog grafkaarsen, die je dan in een graflantaarn kunt doen of op zich neerzetten, die het graf verlichten.

 

Grafkruizen

Om God aanwezig te laten zijn bij het graf van jouw dierbare kunnen grafkruizen ook als grafdecoratie dienen. Je hebt er veel verschil in, van erg simpel tot hevig gedecoreerd. Het is maar net waar jij de voorkeur aangeeft, maar ze dienen allemaal hetzelfde doel.

 

Bloemen

Veel mensen brengen regelmatig bloemen naar het graf van een dierbare, maar als grafdecoratie kun je er ook porseleinen bloemen neerzetten. Deze porseleinen bloemen zullen natuurlijk niet verwelken en blijven dus altijd mooi. Dit kan erg fijn zijn, zodat je niet dagelijks nieuwe bloemen hoeft te brengen.

 

Een gedenksteen

Om wat mooie woorden voor jouw dierbare achter te laten kun je ook een gedenksteen neerleggen. Je hebt ook hier weer veel verschil, van simpele stenen met een vlinder tot een opengevouwen boekje waarin deze woorden staan. Er bestaat dus ook zeker een gedenksteen die precies past bij jouw dierbare.

Welke van deze grafdecoratie je ook kiest, het graf wordt er sowieso een stuk mooier door. Dit kun je doen door het op te lichten met een graflantaarn of door er permanente bloemen op te zetten met porseleinen bloemen. De keus is volledig aan jou, en er is keus genoeg om iets moois te vinden. Kies ook vooral iets wat de dierbare mooi had gevonden, zo is het ook nog een beetje een plek voor hem of haar.

 

Meer inspiratie?

Author: Peter

Share This Post On