Handmatig of automatisch wassen?

Het wassen van je auto is belangrijk, ook voor het onderhoud. ‘t Vosje Etten-Leur zorgt ervoor dat jouw auto weer helemaal schoon is. Maak je de auto liever zelf schoon dan kan dat daar ook. Je bent daar ook voorzien van een stofzuiger en een wasbox.

Een wasbeurt geven met de hand of toch liever automatisch?

Het is maar net wat jij fijner vindt. Het wassen van je auto op straat is schadelijk voor het milieu, omdat de afvalstoffen ongezuiverd in het riool belanden. In de wasstraat of wasbox worden deze afvalstoffen gecontroleerd afgevoerd of als waswater hergebruikt. Automatisch wassen is naast dat het efficiënter is, ook nog is beter voor het milieu. Je auto met de hand wassen neemt meer tijd in dan langs een wasstraat gaan en het scheelt ook met opruimen van de gebruikte spullen. Verder vereist het ook een hoop fysieke inspanning die je bij de wasstraat niet hebt. 

Wat is beter een wasstraat of een wasbox?

Het is beter om met je auto naar een wasstraat te rijden dan naar een wasbox. Dit komt omdat de borstel van de wasbox vaak op de grond wordt neergezet. Zo komen er zandkorrels op de borstel terecht. Ga je daarna met de borstel over je auto heen, dan veroorzaak je krassen op de lak. De beste methode om zelf je auto te wassen, is het met de hand. Dit neemt echter wel meer tijd in beslag dan met een borstel of wasstraat. 

Hoe lang duurt een wasstraat?

Je auto laten wassen in een wasstraat duurt ongeveer vijf minuten. Het hangt ook af van het programma dat jij hebt gekozen. Vaak heb je op de wasstraat ook stofzuigers die je kan gebruiken. Ga je na de wasbeurt je auto nog stofzuigen, dan duurt het iets langer. Ook dit neemt niet meer dan vijf minuten in beslag.

Een nadeel aan handmatig wassen

Wanneer je gewoon op je eigen stoep of oprit de auto wil wassen, bedenk dan wel dat de zeep en het afvalwater rechtstreeks in de grond en riool terecht komen. In landen zoals Duitsland is het daarom verboden om de auto op straat te wassen en dient de autobezitter daar gebruik te maken van een wasbox of carwash. Bij het wassen van je auto kan je niet zomaar elke zeep gebruiken. Je moet daar een speciale zeep voor kopen. Heb je een vlek dan heb je vaak snel de neiging om harder te gaan schrobben. Doe dit niet want zo beschadig je de lak van jouw auto alleen maar meer. Om de vlek dan toch weg te kunnen halen, kun je het beste een natte doek erop leggen, zodat het vuil kan losweken van de lak.

Author: Peter

Share This Post On