Hoe vertaal je teksten, terwijl ook op SEO criteria te letten?

Als jouw bedrijf over de grenzen opereert, moet je ervoor zorgen dat jouw teksten van een goede vertaling zijn voorzien. Echter is een vertaling niet het enige wat de klanten naar jouw website trekt. Een goede SEO is namelijk ook belangrijk. Dit is de zoekmachine optimalisatie waarmee jouw website hoog in de zoekresultaten komt. Hiervoor moeten de teksten voldoen aan verschillende SEO criteria. Maar hoe kun je de teksten dan goed vertalen, terwijl je ook op de criteria blijft letten?

Een zoekwoordenonderzoek voor resultaten

Het eerste waar je op moet letten bij het laten vertalen van de website teksten is dat de zoekwoorden geoptimaliseerd zijn. In de Nederlandse teksten komen verschillende zoekwoorden voor, welke in een andere taal weer heel iets anders kunnen zijn. In ieder land zijn er namelijk bepaalde woorden waarop klanten zoeken om bij jouw website uit te komen. Een zoekwoorden onderzoek kan hierbij helpen. Je kunt aan een professional altijd doorgeven welke woorden er nodig zijn om jouw website hoog in de zoekmachine te krijgen.

Een goede dosering van woorden in de teksten

De zoekwoorden moeten dan op een goede manier in de tekst geplaatst worden. Hierbij gaat het erom dat de teksten goed leesbaar zijn en de zoekwoorden niet in overvloed aanwezig zijn. De vertalingen moeten dus altijd goed blijven lopen en daarbij ook meer informatie geven en klanten aansporen om de producten of diensten aan te schaffen. SEO teksten laten vertalen door een professional zorgt er dan voor dat er een goede dosering komt en de vertalingen binnen een korte tijd op de website komen te staan.

Genieten van vertalingen met de criteria

Iedere criteria op het gebied van SEO kan gebruikt worden tijdens het vertalen van de teksten. Zelfs als je als ondernemer niet precies weet waar je allemaal op moet letten, zal een professionele vertaler ervoor zorgen dat de teksten voorzien zijn van de juiste vertaling en daarbij ook de SEO criteria in het achterhoofd houden. Een goed onderzoek en een goede briefing zorgen ervoor dat jij altijd geniet van de eindresultaten.

Author: Peter

Share This Post On