Je huis schilderen: wat heb je nodig?

Wanneer je houten kozijnen hebt moet je eens in de zoveel jaar je huis schilderen. Anders gaat het er immers verwaarloosd uitzien, en kan het hout op de lange termijn zelfs gaan rotten. Je kunt er voor kiezen om een schildersbedrijf te laten komen. Dit kost je echter wel een hoop geld, terwijl de meeste mensen het ook gewoon zelf kunnen. Speciaal voor die doe-het-zelvers hebben we in dit artikel op een rij gezet wat je allemaal nodig hebt voor het schilderen van je woning!

 

Verf

Wanneer je je woning gaat schilderen heb je uiteraard verf nodig. Het eerste wat je moet doen is dus bepalen welke kleur je nodig hebt. Ga je voor precies dezelfde kleur als er al op zit? Of ga je voor een compleet nieuwe kleur? Let er wel op dat er heel veel verschillende tinten bestaan. Wit is dus niet gewoon wit. De ene wit is bijvoorbeeld donkerder dan de andere wit. In de winkel kun je vaak op testkaartjes vragen. Deze geven op een realistische wijze de kleur weer.

Wanneer je weet welke kleur het wordt is de volgende stap om te berekenen hoeveel verf je nodig gaat hebben. Je wilt immers niet te weinig verf hebben, maar ook niet veel teveel.

 

Kwasten

Om te kunnen schilderen heb je naast verf uiteraard ook kwasten nodig. Voor de grote stukken heb je een dikke kwast nodig. Voor het preciezere werk in de hoekjes en langs randen heb je een klein kwastje nodig. Koop dus verschillende formaten kwasten, want alles met dezelfde kwast doen is erg onhandig.

 

Een steiger of ladder

Wanneer je je woning gaat schilderen zul je niet overal zomaar bij kunnen. Voor hoge stukken zul je dus een steiger of ladder nodig hebben. Vanwege de veiligheid en het gemak raden we aan om te kiezen voor een steiger. Wanneer je buitenshuis schildert is een rolsteiger een goede keuze. Voor binnen kun je beter kiezen voor een Alumexx kamersteiger.

 

Werkkleding

Tot slot is het verstandig om niet je normale kleding te dragen tijdens het verven. Draag oude kleding die vies mag worden. Ook kun je handschoenen aandoen zodat je handen niet helemaal onder de verf komen te zitten.

Author: Peter

Share This Post On