Kies de juiste barbecue om de zomer tot een groot feest te maken

Hou je van lekker buiten eten bij mooi weer? Dan mag een barbecue niet ontbreken in je inboedel. Je kunt dan lekker buiten kokkerellen en gezellig met een grote groep mensen eten. Een barbecue hoort bij de zomer en zelfs als je maar weinig ruimte buiten hebt, kun je er snel het ultieme zomergevoel mee creëren.

 

barbecue

 

Welke barbecues zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten, een goede bbq kopen is simpelweg de optie kiezen die het best bij jouw wensen past. Ga je een barbecue kopen, dan kun je kijken naar de brandstof, de grootte van het apparaat en de locatie waar je hem wilt gebruiken. Je kunt kiezen uit een versie op houtskool, een gas bbq en natuurlijk de elektrische. Elk model heeft zo z’n voordelen en natuurlijk nadelen. Barbecue-verkoper zet hieronder kort de opties die je hebt op een rijtje.

 

De barbecue op houtskool

Het is even oefenen, zo’n bbq op houtskool, maar heb je de smaak eenmaal te pakken dan wil je nooit meer terug. Je moet even geduld hebben voor het apparaat is opgewarmd en je kunt moeilijker regelen wat de temperatuur precies is, maar daar staat dan wel een unieke smaak tegenover waar je met geen enkele barbecue smoker tegenop kunt. Er zijn talloze barbecue recepten voor de houtskool variant.

 

De gas barbecue

Een bbq op gas is voor veel mensen een uitkomst. Geen gesleep meer met zware zakken houtskool en geen open vuur terwijl er misschien ook kinderen in de buurt zijn. Koop je een bbq smoker, dan kun je het gevoel van de houtskoolvariant benaderen. Er zijn genoeg barbecue recepten die je uit de brand helpen als je de houtskoolsmaak wilt evenaren. Op gas is redelijk gezond, omdat het vet gelijk wordt afgevoerd en omdat je vlees niet zo snel verbrandt. Bovendien kun je de temperatuur van de gas bbq makkelijk afstellen. Als je gasfles goed gevuld is, kun je zomaar een zomer vooruit en lekker eten op elk gewenst moment.

 

De elektrische barbecue

Elektrisch is nóg makkelijker. Je steekt de stekker in het stopcontact en de bqq is bijna gelijk warm. Het is net zo gezond als op gas, omdat je ook hier de temperatuur eenvoudig kunt regelen. Je vlees verbrandt niet snel en met een barbecue smoker erbij smaakt het allemaal prima.

 

De bbq op de camping

Ook op de camping kun je een heuse bbq night houden. Met een simpele tafel barbeque kun je elke avond een gezellige sfeer creëren rond de avondmaaltijd. Zo’n bbq night vergt relatief weinig voorbereiding, omdat het apparaat direct werkt zodra je hem hebt aangesloten. Kies je voor de wegwerp uitvoering, dan kun je in elk geval een avond uit de voeten. Hij gaat niet lang mee, maar de vakantie houdt vanzelf weer op en als je een beetje voorzichtig doet haal je het einde van de vakantie wel met je weggooiertje. Er bestaat ook een spotgoedkope houtskool versie, maar ook daar moet je niet al teveel van verwachten. Leuk voor een keertje, maar de tafelversie is toch echt de beste optie voor wanneer je op vakantie gaat.

 

Accessoires bij de barbecue

Zorg dat je altijd houtskool of gas bij de hand hebt als je barbecue daarop werkt. Een EHBO-doos kan daarnaast ook geen kwaad en natuurlijk heb je stoere barbeque schorten, handige barbeque tangen en goede reinigers nodig om het tot een succes te maken. Schaf alles tegelijk aan, dan wordt het een zomer om nooit te vergeten.

Author: Peter

Share This Post On