Oosten van Nederland raakt meer in trek

Het afgelopen jaar is er veel gebeurd. Zo ook op de woningmarkt. Niet alleen zijn de huizenprijzen het afgelopen jaar erg hard gestegen, maar ook zijn er nog veel andere veranderingen geweest. Zo was er een duidelijke trend te zien waarbij mensen graag meer waar kregen voor hun geld en graag liever op plekken woonden met meer ruimte. Het oosten van Nederland is dan ook meer in trek geraakt bij veel mensen in Nederland.

Mensen wonen graag wat groter

Hoewel het westen van Nederland gemiddeld de hoogste woningprijzen heeft, was er het afgelopen jaar toch wat meer een vraag te zien van mensen die juist liever een woning vonden waar ze groter woonden voor minder geld. De Randstad staat erom bekend dat mensen er graag wonen, maar helemaal in de grotere steden, betaal je aanzienlijk meer per vierkante meter voor zowel een koopwoning als voor een huurwoning. Wanneer je naar andere plekken in Nederland kijkt dan betaal je per vierkante meter juist een stuk minder. Er was dan ook opnieuw een trend te zien waarbij mensen van de Randstad naar een andere regio trokken.

Het is natuurlijk ook een logische verklaring nu we een jaar lang enorm veel bij huis zijn geweest en veel dingen in de steden gesloten waren. Is het dan echt een structuur dat mensen liever wat ruimtelijker wonen, of was het puur een trend van het afgelopen jaar.

Interessante woningmarkt in Gelderland en omgeving

Daarnaast zijn de huizenprijzen enorm hard gestegen en waren de prijzen al aan de hoge kant voor veel mensen. Het kopen van een woning in de Randstad is dan ook lang niet voor iedereen weggelegd. De provincie Gelderland daarentegen heeft veel meer ruimte en je krijgt dan ook meer terug per vierkante meter. Daarnaast is er ook veel gebouwd en zijn er veel verschillende nieuwbouwprojecten te vinden. Het kan je daarom zeker goed doen om de woningmarkt hier goed in de gaten te houden. Zeker wanneer je voor een mooie nieuwbouwwoning gaat die een ruimtelijke indeling heeft dan weet je zeker dat je jouw geld ergens in stopt waar het waardevast is en waar je nog een lange tijd een goed gevoel bij kant hebben.

Author: Peter

Share This Post On