Portofoon

Een portofoon is een communicatiemiddel dat veel gebruikt wordt op meerdere onderdelen. Het wordt bijvoorbeeld best vaak gebruikt op werk in verschillende branches zoals bijvoorbeeld de politie. Daarnaast wordt het ook veel gebruikt binnen de beveiliging service of de hulpverlening. De voordelen van een portofoon bespreken wij in dit artikel.

Afstand

Als het gaat om een portofoon zijn er meerdere voordelen. Het bereik hiervan is het grootste voordeel. Een portofoon kan namelijk over een afstand van rond de 700 meter gebruikt worden. Zo kunt u over grote afstanden met elkaar praten. Als u in een pand werkt waar gebruik wordt gemaakt van grote muren dan kan dit bereik nog wel is verstoord worden, dus hier moet wel rekening mee gehouden worden. Bij een telefoon is dit echter nog erger en kan u zelfs helemaal geen bereik hebben.

Meerdere voordelen

Naast het bereik zijn er nog meerdere voordelen te benoemen. U heeft namelijk de mogelijkheid om tegelijk met elkaar in contact te zijn met elkaar. U kunt dus continu met elkaar schakelen zonder dat de een hoeft op te hangen. Dit is namelijk wel zo bij mobiele telefoons.

Technische ontwikkelingen

De portofoon ontwikkeld zich steeds verder. Tegenwoordig zijn er zelfs portofoons op de markt met een 4G netwerk. Dit betekent dat u gewoon internet heeft op uw portofoon. Je kunt er nu dus zelfs berichtjes mee sturen.

Een goede investering

De portofoon is dus een goed communicatiemiddel waar u zeer lang mee vooruit kan. Wat de kosten hiervoor zijn is moeilijk te zeggen, deze verschillen per aanbieder en kunnen dus flink verschillen. Voor een goede portofoon bent u wel een paar honderd euro kwijt en meestal zijn deze ook niet los verkrijgbaar, maar alleen in pakketten en dus meerdere tegelijk.

 

 

Author: Peter

Share This Post On