Rustig doorademen met adembescherming

Als er in een bedrijf brand uitbreekt of zich een andere noodsituatie voordoet is het zaak dat de aanwezige personen zo snel mogelijk naar buiten kunnen. Indien er veel rookontwikkeling is of er gevaarlijke stoffen vrijgekomen zijn wordt ademen bemoeilijkt. Om dan toch veilig buiten te raken is het zaak dat er adembescherming producten op de werkvloer aanwezig zijn waar gebruik van gemaakt kan worden.

Masker in combinatie met een ademluchtcilinder

Adembescherming producten heb je in verschillende soorten. Zo kan er gedacht worden aan maskers die je kunt opzetten. Als een dergelijk masker gecombineerd wordt met een ademluchtcilinder kun je er langere tijd gebruik  van maken en rustig doorademen in een noodsituatie. Dit geeft je dan de kans om veilig buiten te komen maar ook om eventueel andere mensen te helpen die in nood zijn.

Wat doet de cilinder?

Een ademluchtcilinder is een fles waarin lucht onder hoge druk geperst zit. Als je het kraantje opendraait komt de lucht vrij en kan deze aangesloten op een masker en ervoor zorgen dat je schone lucht binnenkrijgt en kunt blijven ademen.

Goed om te weten hoe het werkt

Met name voor Bhv’ers is het belangrijk om te weten hoe dergelijke apparaten werken. In noodsituaties zijn zij de aangewezen personen om andere mensen in veiligheid te brengen en als ze hiervoor langer de tijd krijgen kan dit zeker een verschil maken. Tijdens het volgen van een cursus bij G4S krijg je de kans te leren omgaan met ademluchttoestellen zodat je de geleerde kennis ook kunt toepassen in de praktijk. Daarnaast zijn de toestellen ook te koop bij G4S. Als je niet goed weet welke het beste te kiezen kun je het beste voordat je er eentje bestelt informatie aanvragen zodat je met het meest geschikte toestel thuiskomt.

 

 

Author: Peter

Share This Post On