Tijdens mijn werkdagen even intensief trainen

Hard werken is voor mijn doorgaans ontzettend belangrijk. Ik houd van mijn baan en vind het niet erg als ik 50 of 60 uur per week moet werken. Mijn werk is mijn passie en ik geef mij daaraan over. Dat moet ook wel als zelfstandig ondernemer; ik wil er alles uithalen. Nu ben ik er achter gekomen, dat goed bewegen ook belangrijk is. Of beter gesteld: investeren in je lichaam is erg belangrijk. Echter, ik heb daar maar weinig tijd voor. Ik moest dus een oplossing vinden, want van alleen maar werken, gaat je lichaam niet beter werken en – geloof me – dat merk je.

Tegen jezelf in werken

Het was toen ik bezig was met het opstellen van mijn algemene voorwaarden, dat ik door begon te krijgen dat ik tegen mezelf zat te werken. Het werk ging me steeds moeilijker af en mijn lichaam raakte sneller uitgeput. Ik had de algemene voorwaarden opnieuw laten opstellen en dit keer liet ik het op maat doen. Zodat de algemene voorwaarden volledig waren ingericht naar mijn onderneming. Dat was natuurlijk fijn voor mijn onderneming, maar ik haalde er geen voldoening uit. Ik snapte niet zo goed waarom: ik houd namelijk van mijn werk.

Snel en intensief trainen onder werktijd

Ik kwam erachter dat mijn lichaam niet fit genoeg was en dat ik eigenlijk verslapt was geraakt. Mijn spieren zaten vast en ik konden minder weerstand aan. Ik ging op zoek naar een goede personal trainer, eentje die echt aandacht voor mij heeft. Ik kwam uit bij Turtl Enschede: een ideale keuze. Elke dag kon ik twintig minuten sporten. En niet zomaar sporten, sporten op een intens niveau. Het meest ideale was toch wel dat ik dat gewoon in mijn werkkleding kon doen. De temperatuur van die sportkamer was op 18 graden ingericht; zweten deed ik niet. Dankzij het goed afgestelde trainingsprogramma kon ik in een korte tijd mijn lichaam genoeg uitdagen.

Ik voelde mij naar een paar weken al stukken beter. Ik red het niet om elke dag te gaan, maar ga nog steeds meerdere dagen in de week en weet mijn lichaam effectief en intensief uit te dagen.

Author: Peter

Share This Post On