Waarom een infrarood sauna?

Voor veel mensen is de traditionele sauna te warm. De traditionele sauna is zo heet, omdat dit een reinigende werking zou hebben. Dit komt weer doordat je lichaam opwarmt en afvalstoffen uit zweet. Soms zijn deze temperaturen tot wel 90 graden. Om deze temperatuur dragelijk te houden wordt water verdampt. Hierdoor is de luchtvochtigheid hoog en is het uit te houden. Bij de infrarood sauna wordt er geen water verdampt, maar zorgen de warmte stralingen ervoor dat je lichaam opwarmt. Hierdoor is slechts 50 graden genoeg om hetzelfde effect te hebben! Dit is een stuk efficiënter. Er gaat namelijk geen warmte verloren aan de omgeving. Bij vijftig graden is het genoeg warm om afvalstoffen uit te zweten en eigenlijk nog meer dan dat! Want in de infrarood sauna zou je de deur zelfs nog open kunnen zetten als je het te warm vindt. De stralingen gaan nog steeds rechtstreeks naar je lichaam.

Sommige zeggen dat je twee tot drie keer meer zweet in een infrarood sauna dan in de traditionele Finse sauna’s. Dus ook al is de temperatuur lager, de infrarood cabine krijgt dit voor elkaar! Het resultaat van deze twee tot drie keer meer zweten betekent dat je tot 7 keer meer afval (toxische) stoffen kwijt raakt. Ook heeft het voordelen voor hartpatiënten, omdat de normale sauna het hart te veel belast.

Tot slot is de infrarood sauna in een kwartiertje op de juiste temperatuur. Een normale sauna heeft wel drie kwartier nodig. Even snel de sauna pakken gaat dus een stuk makkelijker met de infrarood sauna. De kosten verschillen uiteraard op basis van het gebruik, maar de gemiddelde sessie (20 min, inclusief 10 min. opwarming) kost €0,25 aan elektriciteitskosten. Een normale sauna kost gemiddeld zo €3,00.

Kortom de gezondheids- en andere overige voordelen wegen zeker op tegenover de normale sauna! Als je van extreme hitte houdt, moet je niet voor de infrarood sauna gaan. Maar we zien dat de infrarood sauna in populariteit stijgt.

Author: Peter

Share This Post On