Waarom een veranda aan laten bouwen?

Wil jij iets meer sfeer aan je tuin geven en wil je daar ook nog is een efficiënte oplossing voor? Dan is een veranda ideaal voor jou. Je creëert met een veranda een goede overgang tussen jouw huis en tuin. In een veranda kan je droog zitten en het is ideaal om daar te zitten in de zomerse avonden. Een veranda zorgt ook voor een extra stukje schaduw. Zo hoef je niet altijd in de zon te zitten in de zomer. Met een veranda kan jij ultiem genieten van het weer. Wil jij nou ook een veranda? De Aanbouw Expert kan jou daar dan bij helpen!

Wat maakt een veranda zo prettig?

Een veranda is een open overkapping zonder ramen. Je kan er daarom dus niet het hele jaar door in zitten. Een veranda geeft niet alleen meer ruimte aan je woning, maar het geeft ook nog eens de mogelijkheid om op een andere manier te genieten van je woning met tuin. Een veranda is bij veel mensen geliefd. Het biedt in de zomerse dagen schaduw en het zorgt ervoor dat je in de avonden er ook nog kan zitten als het afkoelt. Je kan er ook in het voorjaar prima zitten. Een veranda creëert ook een overgang. Je kan een verande ook een leuke sfeer geven door het leuk in te richten. Een veranda zorgt er ook voor dat de waarde van de woning stijgt. Een veranda heeft dus een hoop voordelen. Het verschil tussen een veranda en een serre is dat je een serre altijd te gebruiken. Een serre is namelijk helemaal afgesloten en een veranda is dat niet. De kosten van een serre zijn ook hoger dan die van een veranda. 

Is een veranda aanbouwen vergunningvrij?

Voor het aanbouwen van een veranda heb je geen vergunningen nodig. Je plaats de veranda op je eigen erf, daarom is het vergunningvrij. Er zitten alleen wel een paar regels aan vast. Een veranda mag niet hoger zijn dan de begane grond plus 30 centimeter. Een dakterras bouwen kan je dus niet zomaar doen. Dit is niet vergunningsvrij. Check voor de zekerheid altijd de regels van jouw gemeente na. 

De kosten van het bouwen van een veranda

De kosten voor het bouwen van een veranda verschillen enorm. Het is allemaal afhankelijk van hoe jij het wilt en welk materiaal er gebruikt wordt. Het ligt ook aan het formaat en de extra opties die je wilt nemen. De meeste kosten zullen zitten in het materiaal. Hou er rekening mee of het goedkopere materiaal ook echt wel gunstiger is. Je kan prima op de kosten besparen. Doe dit dan door meerdere offertes aan te vragen. Zo kan je alle prijzen goed vergelijken.

Author: Peter

Share This Post On