Waarom is een veranda belangrijk?

Als je overweegt een veranda toe te voegen of jouw bestaande veranda op te knappen, denk je misschien aan de voordelen ervan. Veranda’s bevinden zich meestal direct voor de hoofdingang van een huis of in de tuin. Er zijn een paar belangrijke redenen om een veranda toe te voegen, afgezien van de esthetische voordelen.

De Voordelen

De eerste is extra ruimte – iets wat we allemaal heel graag in onze huizen willen vinden. Veranda’s voegen handige ophangruimte toe voor kleding of ruimte om schoenen op te bergen. Als je gas- of elektriciteitsmeter in de buurt van de deur staat, zal een veranda deze omsluiten en er netjes uitzien. Jouw veranda kan ook dienen als een extra verdedigingslaag tegen indringers.

Als u een PVC- of composietdeur van goede kwaliteit heeft, zullen maar weinig inbrekers het risico lopen om binnen te komen. Veranda’s bieden dezelfde meerpuntssloten als jouw voordeur; het zou gewoon te veel tijd kosten om er twee te doorbreken. Daarnaast kan het handig zijn als een kleine overkapping tuin. Een veranda kan ook helpen om de energie-effici├źntie te verbeteren door warmteverlies naar buiten te voorkomen. Als het goed is ontworpen, moet u uw veranda kunnen betreden, de deur sluiten en vervolgens de deur naar het huis openen, zodat de warme lucht binnenshuis wordt vastgehouden.

Een effectieve veranda ontwerpen

Er zijn twee manieren om een veranda aan uw huis toe te voegen. U kunt een doe-het-zelfkit kopen of de verandaprofessional laten bouwen en installeren. De eerste optie, doe-het-zelf, is zeker goedkoper, en als je ervaring hebt met bouwen, zou je de veranda zelf moeten kunnen bouwen. Maar esthetisch en voor de veiligheid raden we u aan om met een professioneel beglazingsbedrijf te gaan. Waarom? Kijk eens rond in je eigen buurt op de verschillende veranda’s die zijn toegevoegd.

Sommige zullen zeer aantrekkelijk zijn, en ze zullen heel mooi opgaan in het uiterlijk van het pand. Anderen zullen opvallend eenvoudig zijn en meer lijken op plastic dozen die aan de voorkant zijn bevestigd. Kijk bijvoorbeeld naar een verkapping tuin met schuur, dat is biedt tevens tal aan mogelijkheden. Een professioneel gebouwde veranda biedt jou een betaalbare oplossing zonder het gedoe om iets te bouwen wat je nog nooit eerder heeft gebouwd. Glaszetters adviseren je over de beste stijl van ramen, deuren en dak, en helpen je een veranda te vermijden die op warme dagen oververhit raakt of tocht binnenlaat als het koud is.

 

Author: Peter

Share This Post On