Waarom zou ik een refurbished laptop kopen?

Op zoek naar een krachtige laptop, maar wel op een lager budget?

Een goede laptop is voor veel mensen van groot belang tegenwoordig. Studenten hebben een laptop nodig voor school, maar ook voor op kantoor of andere banen zijn laptops steeds belangrijker aan het worden. Ook als u wat minder te besteden heeft, kan het zijn dat een laptop hoognodig is in het dagelijks leven. Hoe komt u dan aan een betaalbare oplossing?

Nou, een refurbished laptop natuurlijk!

Wat verstaan we onder een refurbished laptop?

Refurbished laptops zijn laptops die al eerder gebruikt zijn, maar voordat ze doorverkocht worden aan de volgende gebruiker wel uitgebreid zijn getest, gereinigd en waar nodig gerepareerd. Dit is dus een groot verschil met een tweedehands laptop die bijvoorbeeld te koop is via Marktplaats, of vergelijkbare sites.

Via online tweedehands markten koopt u vaak laptops waar helemaal geen enkele controle op is geweest. Het komt zelfs vaak voor dat iemand zijn of haar zolder opruimt en per toeval een oude werk laptop terug vindt, die hij of zij niet meer nodig heeft. Dit is natuurlijk niet goed voor de staat van deze laptops, en er is een grondige reiniging nodig om ze weer optimaal te laten functioneren. Naast de reiniging van de laptop zelf, is ook de harde schijf vaak niet voldoende hersteld bij een tweedehands laptop. Bij harde schijven waar alleen alles op verwijderd is, kan de privacy van de vorige gebruiker in het geding komen. Bij een verkeerd geresette harde schijf kan het ook voorkomen dat uw tweedehands laptop minder snel gaat werken.

Bij refurbished laptops zit doorgaand een lange garantieperiode. Daarnaast is de laptop dus uitgebreid gecontroleerd voor hij verkocht werd, en zijn mogelijke mankementen na aankoop vrijwel uitgesloten.

Redenen voor een refurbished laptop

Er zijn een aantal redenen om een refurbished laptop te verkiezen boven een nieuwe of tweedehands laptop.

Vergeleken met nieuwkoop laptops zijn refurbished laptops veel goedkoper, doordat ze al een keer gebruikt zijn. refurbished laptops worden ingekocht voor een tweedehands prijs, en vervolgens weer ‘als nieuw’ gemaakt door een reparatieteam!

En dan de voordelen ten opzichte van een tweedehands laptop; een refurbished laptop wordt altijd getest, gecontroleerd op mogelijke schade en vervolgens gereinigd, voor hij weer wordt doorverkocht aan de volgende gebruiker. Bij een tweedehands laptop kopen gebeurt dit allemaal niet, en wordt vaak alleen de harde schijf leeggemaakt voordat u de laptop kan overkopen. Dankzij deze controles hoeft u niet meer bang te zijn dat de laptop achteraf niet goed blijkt te werken, wat wel zo fijn is aangezien de laptop wel eerder is gebruikt. Helaas worden tweedehands laptops geleverd zonder garantie. Ook al lijkt de computer het goed te doen, de zekerheid die u krijgt van een gecontroleerde, refurbished laptop, valt weg. Als de laptop na een tijdje niet meer werkt, is de schade, in tegenstelling tot een refurbished aankoop, voor uw eigen rekening. Garantie is een absolute must-have bij het kopen van een complex product als een laptop. Een laptop is zo’n ingewikkeld apparaat, dat er van alles verkeerd kan gaan onder de motorkap. In het geval dat de laptop kapot gaat of begint te haperen, staat u dus volledig buitenspel. Reparaties zijn dan erg duur, als ze überhaupt nog mogelijk zijn.

Draagt bij aan het milieu

Refurbished laptops zijn daarnaast ook nog eens een milieubewuste keuze. In tegenstelling tot het kopen van een nieuwe laptop, is bij een reeds gebruikte laptop geen nieuwe batterij nodig. Ook helpt u de schaarste van computerchips tegen te gaan. Een computer bestaat uit een aantal ingewikkelde onderdelen, die gemaakt zijn uit steeds zeldzamer wordende materialen. Sommige chips kennen een enorm tekort op de markt tegenwoordig, waardoor de prijzen van laptops stijgen. Door een refurbished laptop te kopen, draagt u een steentje bij aan lagere prijzen voor laptops in de hele wereld, en houdt u ook nog eens goed rekening met uw eigen budget!

Help ook mee aan een wereld met minder elektronisch afval; koop een refurbished laptop!

Author: Peter

Share This Post On