Wat is een softphone?

Softphones, misschien heb je er wel eens van gehoord? De laatste tijd deze term steeds vaker voorbij komen. Maar wat is dat nu precies? Wij leggen het graag uit.

Maak je gebruik van VOIP, dan kan je via verschillende manier bellen. Via je toestel, de browser of een app. Softphone is niks meer dan een samenvoeging van Software en Phone. Het is een software die je kan instaleren op je mobiel, pc of tablet en op die manier kan je met de devices bellen zoals je gewent bent.

Als je de software bijvoorbeeld installeert op je telefoon heb je eigenlijk een telefoon op je telefoon. De GUI van deze software lijkt eigenlijk op de ‘kiezer’ die je gewend bent van je smartphone. Gewoon een toetsenbord met nummers die je kan intoetsen. Ook bestaat meestal de mogelijkheid om te video bellen, wat het persoonlijke contact te goede komt. Doorverbinden van gesprekken en/of deze in de wacht zetten behoord ook tot het functiepakket.

Een softphone is ideaal voor medewerkers die vaak onderweg zijn, en altijd bereikbaar willen zijn voor klanten. Dit is een ideale oplossing omdat je een proffecionele uitstraling blijft houden omdat je niet met 06 nummers hoeft te werken.

Het enige wat je nodig hebt om een softphone te gebruiken is internet een device die de software kan ondersteunen. Als de softphone op een desktop pc wordt gebruikt moet er wel een headset worden aangeschaft.

 

Author: Peter

Share This Post On